De best bezochte attractieparken van Nederland

Nederlanders zijn gek op sensatie en gaan daarom graag naar een attractiepark of pretpark. Gelukkig telt Nederland heel veel van dergelijke parken waar jong en oud een hele leuke dag of zelfs een weekend kan beleven. Een overzicht van de attractieparken die vorig jaar het meest werden bezocht:

  1. De Efteling
  2. Slagharen
  3. Duinrell
  4. Walibi
  5. Toverland

Efteling

De Aquarana op de EftelingAl decennia lang is de Efteling de absolute nummer één onder de pretparken in Nederland. De Efteling heeft naast de vele attracties zijn er ook shows, een natuurpark, roeivijvers en nog heel veel meer. In 2012 bestond de Efteling 60 jaar, dat werd gevierd met een nieuwe attractie, de “Aquanura”.

De Aquarana is de grootste wildwatershow van Europa en de derde grootste wildwatershow van de wereld, een spektakel van water, licht en vuur waarin vier kikkers de ogenschijnlijk rustige Vonderplas in de Efteling veranderen in een muzikaal waterballet waarin sprookjes tot leven komen.

Maar ook de overige attracties op de Efteling zijn een bezoekje waard, onder die attracties zijn namelijk maar liefst 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides. Vlak naast de Efteling zijn overnachtingsmogelijkheden in de vorm van het Efteling hotel en het nabijgelegen vakantiepark Bosryk.

Slagharen

Een kleinere achtbaan in attractiepark SlagharenAttractiepark Slagharen is ooit begonnen als Ponypak maar is inmiddels uitgegroeid tot het op één na populairste attractiepark van Nederland. De attracties in het park bieden alles wat een gezin mag verwachten, onder de totaal 50 attracties zijn onder meer 2 achtbanen, een wildwaterbaan en zweefmolens. Slagharen blijft trouw aan haar roots, het gehele park is in Western stijl ingericht. In 2013 heeft Attractiepark Slagharen vier nieuwe gloednieuwe attracties geopend in het Jules Verne Adventureland.

Veel gasten combineren een bezoek aan het attractiepark met een verblijf in het direct bij het park gelegen bungalowpark annex camping, en hebben daarmee ook toegang tot het overdekte zwemparadijs “Rocky Mountain Springs”. Een overnachting in één van de Wigwam’s is voor kinderen natuurlijk heel bijzonder!

Duinrell

Een achtbaan op DuinrellDuinrell biedt het hele jaar door plezier voor de hele familie, of je er nu in de winter, lente, zomer of herfst komt. Het Attractiepark Duinrell is alleen in het seizoen geopend (ruwweg van april t/m oktober) maar het populaire Tikibad is net als het op hetzelfde terrein gelegen vakantiepark zijn het hele jaar door geopend

Alle faciliteiten liggen midden in de prachtige natuur van het Duinrell-landgoed zodat men er ongeachte het seizoen een spetterende dagje uit of veelzijdige vakantie kan beleven. Men kan op het vakantiepark overnachten in een comfortabele Duingalow, op de gezellige familiecamping of in de groepsaccommodatie het Duinhostel.

Walibi Holland

Een achtbaan op Walibi © WalibiDegene die actie in een attractiepark verwachten gaan naar Walibi, en zij komen daar ook helemaal aan hun trekken. Het attractiepark staat boordevol met spannende attracties, waaronder maar liefst zeven sensationele achtbanen zoals de El Condor, de Xpress en de Goliath, de ene nog sneller dan de andere. Maar ook voor kleine kinderen is er genoeg te doen in het pretpark, en kunnen ook de liefhebbers van waterpret er volop plezier beleven. Ook Walibi Holland biedt overnachtingsmogelijkheden, er is een vakantiepark vlak naast. In de directe omgeving zijn nog veel meer vakantieparken en campings.

Toverland

Een achtbaan in Toverland, SevenumEen relatieve nieuwkomer is het in Noord-Limburg gelegen Toverland. Dit pretpark was grotendeels overdekt en daarom ook prima in de winter te bezoeken. Men is echter nu ook buiten meer attracties aan het bouwen, het park is in de winterperiode daarom nog maaar beperkt geopend. Naast de spannendere attracties biedt Toverland in Sevenum ook heel veel family fun zodat het hele gezin er een hele leuke dag kan beleven. Jammer genoeg biedt Toverland geen eigen overnachtingsmogelijkheden maar er wordt wel samengewerkt met een aantal accommodaties in de omgeving. Deze bieden de combinatie van overnachten en een (onbeperkt) bezoek aan Toverland.

 

© CCC foto 3: Flickr – Martin Lewinson

Ook interessant voor je:

  • De leukste uitjes van NederlandDe leukste uitjes van Nederland Meer dan 60.000 leden van de ANWB hebben via de website 'Het Land van de ANWB' gestemd over de leukste uitjes van Nederland. Je zou verwachten dat er onder de winnaars vooral de grote […]
  • De mooiste wandelroutes in Nederland die je via internet kunt vindenDe mooiste wandelroutes in Nederland die je via internet kunt vinden Wandelen is al jaren immens populair, en zal dat ook altijd wel blijven. Een wandeling door het bos, over de heide of langs het strand wordt door velen als het ultieme uitje voor de […]
  • De beste hotels van Europa in 2013De beste hotels van Europa in 2013 De titel behoeft eigenlijk geen nadere introductie. In deze hotels kun je pure luxe en service van het allerhoogste niveau verwachten. Kortom, een verblijf in weelde waarbij het je […]
  • De mooiste bureaublad achtergronden voor de KerstDe mooiste bureaublad achtergronden voor de Kerst Het blijft zo vlak voor Kerstmis een populaire manier om in de feeststemming te komen: een mooie afbeelding in kerstsfeer als bureaublad op je computer. Wij helpen je even op weg, niet […]