De beste bestemmingen langs de Egeïsche en Zwarte Zee

Op sommige plaatsen is het altijd zomer. Vooral op de eilanden in de Egeïsche Zee en plaatsen aan de rivièra van de Zwarte Zee kent men winterweer alleen van documentaires op televisie. Drie plaatsen waar de inwoners pas over de zomer beginnen te klagen als deze minder dan negen maanden duurt.

Kreta

© Idleformat - cc
© IdleformatCC

Sinds je steeds goedkopere vliegtickets naar Kreta kunt kopen geldt dit als één van de meest populaire bestemmingen voor een late nazomervakantie.

Het eiland is het meest zuidelijke stukje van Europa met veel verschillende badplaatsen. Heel mooi en authentiek zijn Sitia in het noordoosten en Plakias in het zuiden. Voor goedkoop vertier is Chersonnissos erg populair bij tieners en twintigers. Maar ook de hoofdstad Heraklion is bekend om haar vele musea en gezellige uitgaansleven.

Kreta is, voor hen die een auto huren, klein genoeg om in zijn geheel te verkennen, zoals bijvoorbeeld het oude stadje Rethymnon of het klassieke paleizencomplex Knossos.

Korfoe

Korfoe
© mickpixCC

Dit eiland ligt in het noordwesten van Griekenland, voor de kust van Albanië. Het eiland is veel groener dan de andere Griekse eilanden en staat vol met olijfbomen en cipressen.

Korfoe trekt veel toeristen voor een strandvakantie en voor watersporten. Je kan er uitstekend duiken en snorkelen. De citadel van Korfoe (de hoofdstad) is, net als de meeste andere historische gebouwen in het oude centrum, een overblijfsel van de Venetiaanse overheersing. Vlakbij bevindt zich het dorp Nymphes waar, volgens de Griekse legende, nimfen zich baadden in de watervallen bij het dorp. Hiernaast ligt het klooster van Askitario uit de 5e eeuw. Een ander bijzonder dorp is Kynopiastes met een 17e eeuws klooster.

De Bulgaarse rivièra

bulgaarse riviera
© DasmartyriumCC

De Bulgaarse rivièra aan de Zwarte Zee is een uitstekend alternatief voor de Middellandse Zeekust. Het prijspeil is er extreem laag en als je even de tijd neemt om op internet te zoeken, bijvoorbeeld bij Corendon, naar bestemmingen zoals Bourgas zie je dat de reis er naar toe ook niet veel hoeft te kosten.

Bourgas zelf is een leuke oude stad, maar pas echt spectaculair zijn de badplaatsen Goudstrand, Zonnestrand (beide vertalingen van de onuitspreekbare Bulgaarse namen) en Albena. Ook hier lijkt de zomer nooit op te houden.

 

Foto 1: © KassandraBayCC

Ook interessant voor je:

  • De beste bestemmingen in GriekenlandDe beste bestemmingen in Griekenland Ieder jaar bezoeken ruim 16 miljoen toeristen een Grieks eiland of een plaats in het Griekse vasteland. Griekenland is een geliefd vakantieland, vanwege haar heerlijke klimaat, […]
  • De beste manier om met het hele gezin te genieten van ZeelandDe beste manier om met het hele gezin te genieten van Zeeland Deltawerken, dat is wat de meeste mensen te binnen schiet als ze aan Zeeland denken. Toch heeft Zeeland veel meer te bieden. In de zomer zijn er de zee en de prachtige stranden en dan de […]
  • De beste hotels van Europa in 2013De beste hotels van Europa in 2013 De titel behoeft eigenlijk geen nadere introductie. In deze hotels kun je pure luxe en service van het allerhoogste niveau verwachten. Kortom, een verblijf in weelde waarbij het je […]
  • De beste Franse skioorden voor jongerenDe beste Franse skioorden voor jongeren Frankrijk is het land van plezier en vertier op én bij de piste. We hebben daarom Wintertrexx de beste drie skioorden voor jongeren in Frankrijk voor je laten verzamelen. Je wilt goed […]