De beste bestemmingen in Griekenland

Ieder jaar bezoeken ruim 16 miljoen toeristen een Grieks eiland of een plaats in het Griekse vasteland. Griekenland is een geliefd vakantieland, vanwege haar heerlijke klimaat, karakteristieke dorpjes en rijke historie. Speciaal voor jou hebben we de beste Griekse bestemmingen op een rijtje gezet.

Athene

AtheneDe stad met de rijkste historie van de wereld is Athene. Hier werd in de vijfde eeuw het concept van democratie geboren. Athene is in het verleden vaak bezet geweest door veroveraars, die unieke en prachtige monumenten hebben achtergelaten in de stad. De Acropolis, Kanellopous Museum en de historische wijken Plaka en Anafiotika zijn slechts enkele voorbeelden waar je de rijke geschiedenis van de stad kunt herbeleven. Vandaag de dag is Athene uitgegroeid tot een aantrekkelijke, moderne metropool met een onweerstaanbare charme.

Oia, Santorini

Oia, SantoriniOia is misschien wel de mooiste stad die je zult tegenkomen tijdens je vakantie in Griekenland. De stad ligt op het eiland Santorini in de Cycladen en is gebouwd op de steile kliftoppen van het eiland. Veel woningen zijn uit de rotsen gehouwen door Venetiaanse zeekapiteinen. De mooie, witte grotwoningen en kerken met kleurrijke koepels zijn typerend voor de stad.

Mykonos-stad (Chora), Mykonos

MykonosChora is een prachtige pittoreske stad met een wirwar aan kleine witgekalkte steegjes, straatjes, huizen en kerken, verzameld rondom de haven van Mykonos. Het is een van de meest kosmopolitische en drukke steden van de Egeïsche Zee. De stad staat bekend om haar bruisende nachtleven en de internationale beroemdheden die het eiland jaarlijks aandoen. De straten zijn hier bezaaid met kleine winkeltjes, boetiekjes, galerijen, café’s en restaurants. Ondanks de populariteit en de snelle groei, heeft de stad haar traditionele Cycladische stijl en karakter in tact weten te houden.

Rhodos-stad, Rhodos

Rhodos-StadDe hoofdstad van Rhodos is een hotspot van het culturele erfgoed van Griekenland. De stad dateert uit de middeleeuwen, maar de plek zelf wordt al ruim 2.400 jaar bewoond. Oude monumenten en prachtige kerken, galerijen en musea liggen in deze levendige, kleurrijke stad. Bezoekers worden gastvrij ontvangen door de lokale inwoners. De stad is geschikt voor zowel rustzoekers en families als voor feestgangers.

Chania, Kreta

Chania (Kreta)Deze prachtige stad heeft ondanks de snelgroeiende toeristische industrie haar originele kleuren en unieke historische karakter weten te behouden. Het grootste gedeelte van de oude stad is door de Venetianen in de 14e eeuw gebouwd rondom de haven. Vandaag de dag kijkt de kenmerkende vuurtoren van de stad nog steeds uit over de Middellandse Zee. Chania wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Griekenland en als de meest pittoreske stad van Kreta.

Ook interessant voor je: