De beste Franse skioorden voor jongeren

Frankrijk is het land van plezier en vertier op én bij de piste. We hebben daarom Wintertrexx de beste drie skioorden voor jongeren in Frankrijk voor je laten verzamelen. Je wilt goed leren skiën, zodat je zonder knikkende knieën en met grote vaart de berg afgaat. ’s Avonds ben je graag te vinden in de après-ski, want deze tijd komt maar één keer.

Een Franse wintersportbestemming past hierbij vindt Wintertrex en om een keuze te maken, hebben we de beste drie skioorden voor jongeren verzameld.

1) Chamonix

Chamonix
© cc Nouhaillier

De hoogste berg van Frankrijk, de Mont Blanc trekt veel skiërs aan. Een populaire bestemming als deze kan flink in de papieren lopen, als je echt goed rondkijkt, zie je dat je voor heel weinig een slaapplaats hebt in een hostel vlakbij het centrum. Kijk bijvoorbeeld eens naar Vagabond, hier slaap je voor 15 euro per nacht en wil je ontbijt, dan doe je er vijf euro bij. Je hebt hier prachtig uitzicht op deze hoge berg en belangrijk: het hostel heeft een eigen bar.

Avonturiers opgelet, je kunt vanaf de Mont Blanc paragliden, in omgeving kun je verder kanoën en mountainbiken. De leukste tijd om te gaan is in januari, dan kun je kijken naar de Freeride World tour. Verder vind je in maart het Black Week-End, waarbij off piste skiën wordt gecombineerd met DJ’s.

2) Courchevel

Courchevel
© cc PR1001

Courchevel ligt in de Franse Alpen en is een onderdeel van Les Trois Vallées: drie op elkaar aangesloten skioorden welke de ideale wintersportvakantie bieden. Als de skitrein één van je idealen is, dan is Courchevel de juiste bestemming. Met de Thalys ga je rechtstreeks naar de Alpen, onderweg geniet je van de prachtige omgeving, dat is weer eens wat anders als vliegen. In 9,5 uur kom je aan op je bestemming, dit is inclusief de bus vanaf het station.

Eenmaal op de bestemming aangekomen, besef je waarom dit een favoriete bestemming is van jetsetters. Het grootste skigebied ter wereld biedt echter ook onderkomen aan mensen met een kleine beurs. Je komt hier van alles tegen: van clubs voor de jetset tot vijf-sterren hotels met top koks en sterren.

3) Alpe d’Huez

Alpe d'Huez
©cc Mike Warren

Is de après-ski het belangrijkste voor jouw wintersport? Dan is Alpe d’Huez jouw bestemming. Misschien is Alpe d’Huez niet het mooiste ski-oord, je hebt er echter wel veel bars en er is voor ieder wat wils. De kosten voor een drankje zijn lager als bij andere resorts in de regio, wat natuurlijk erg prettig is.

Als je hierheen gaat, dan bezoek je zeker bekende bars als O’Sharkeys of Smithy’s. Verder is je verblijf natuurlijk niet compleet zonder dat je van de glijbaan bent geweest bij Freeride.

Je kunt in Alpe d’Huez prima skiën. Met zo’n 22 kilometer piste vermaak jij je hier prima. In dit gebied worden allerlei festiviteiten georganiseerd, van Trophée Andros (waarbij auto’s racen over het ijs) tot European Gay Ski Week (welke 7 dagen duurt en bestaat uit 1500 feestvierende bezoekers met DJ’s van Ibiza).

Foto 1:  © Reiki RahaullaCC

 

 

Ook interessant voor je: