De beste manieren om je auto te verkopen

Wilt u uw auto verkopen? Het verkopen van een tweedehands auto is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende manieren, die helaas niet altijd even effectief zijn. Vaak leidt dit ook tot de nodige frustraties. Wat ook in veel gevallen opgaat is dat de opbrengst veel lager is dan de waarde die men voor de auto in gedachten had.

Het is dus belangrijk om goed te kijken wat de beste manieren zijn om de auto aan te bieden, zodat de auto niet alleen snel wordt verkocht, maar ook voor een redelijke prijs. Een paar manieren:

Bordje “Te Koop”

Indien men de auto op een heel geschikt plaats neer kan zetten, kan dit soms tot een verrassend positief resultaat leiden. De auto dient dan wel op een drukke plaats te worden gezet, en liefst ook een plaats waar men makkelijk kan stoppen en parkeren om de auto nader te bekijken.

Advertentie in de krant

Wat betreft de autoverkoop is de krant een redelijk achterhaald medium. De autohandel is helemaal overgestapt op internet. Evengoed is het natuurlijk de moeite van het proberen waard om de auto in het lokale sufferdje aan te bieden. Het voordeel daarvan is het regionale effect. De lezers zijn dichtbij zodat er eventueel snel kan worden gehandeld.

Tweedehands website

Een andere manier is het plaatsen van een advertentie op een website waar tweedehands spullen, of alleen auto’s, worden aangeboden. Soms kan dit gratis, voor de beter bezochte advertentiesites moet doorgaans een flink bedrag worden betaald. De verwachtingen na het plaatsen van zo’n advertentie zijn doorgaans hoog. Helaas valt het resultaat vaak tegen. De biedingen, doorgaans van gehaaide handelaren, zijn vaak bedroevend laag zodat de auto pas na lange tijd, en tegen een veel lagere prijs dan men eigenlijk in gedachten had, wordt verkocht

Online aanbieden,”Vandaag van uw auto af”

Iets wat de laatste tijd een populaire methode is geworden, is het online aanbieden van de auto aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inkopen van auto’s. Deze nieuwe vorm van autohandel is snel bekend geworden. De kreten “Ik wil van mijn auto af” en “Wij kopen auto’s” klinken vast wel bekend in de oren.

Vandaag verkopen

Eigenlijk is deze manier van inkopen en verkopen van auto’s helemaal niet zo nieuw. Het autobedrijf Vandaag Verkopen is bijvoorbeeld al zo’n 25 jaar actief in de autohandel. Waar veel autobedrijven worden beticht van louche praktijken, houdt Vandaag Verkopen er een duidelijke, nette handelswijze op na. Men biedt een eerlijke, marktconforme prijs voor de auto en alles wordt netjes afgehandeld.

Gratis uw auto verkopen

Dat geldt ook voor Gratis Uw Auto Verkopen in Enschede. Dat is geen inkoopbedrijf of autohandelaar maar tussenpersoon. Ook daar kun je je auto online aanbieden waarna de auto bij een select aantal inkopers van auto’s wordt aangeboden. Het bedrijf claimt een aanzienlijk hoger slagingspercentage dan de concurrenten te hebben. Doordat het bedrijf kleinschalig werkt is het contact heel direct waardoor je veel eerder weet of je je auto daar wel of niet kunt verkopen.

Auto snel verkocht

In beide gevallen geldt dat als je het met een inkoper eens kunt worden over de verkoopprijs van de auto, je snel tot zaken komt. Bij zo’n handelaar wordt de verkoop van de auto’s over het algemeen binnen 24 uur afgehandeld heb je direct geld voor de auto. Deze methode lijkt ons het overwegen waard. Het is gratis zodat er eigenlijk geen enkel risico aan verbonden is, als je je auto op die manier online wilt verkopen.

Foto: © John LLoydCC2.0

Ook interessant voor je: