De mooiste bureaublad achtergronden voor de Kerst

Het blijft zo vlak voor Kerstmis een populaire manier om in de feeststemming te komen: een mooie afbeelding in kerstsfeer als bureaublad op je computer. Wij helpen je even op weg, niet alleen om de allermooiste achtergrond voor de komende kerstdagen te vinden maar ook om kort uit te leggen hoe je die netjes op je beeldscherm kunt krijgen.

Beeldscherm

Om dat bureaublad ook zo mooi mogelijk te krijgen is het zaak dat die afbeelding net zo groot is als de resolutie van je beeldscherm. Die resolutie kun je achterhalen door even met de rechter muisknop op je bureaublad te klikken en dan het item ‘beeldschermresolutie’ of ‘grafische eigenschappen’ te klikken. Daar zie je dan bijvoorbeeld een resolutie van bijvoorbeeld 1440 x 900 pixels staan als je een gangbare 19 inch monitor hebt.

Bureabladachtergrond

Daarna is het zaak om op zoek te gaan naar die mooie achtergrond voor je bureaublad. Wij hebben alvast even voor je gezocht, en heel wat mooie kerstplaatjes voor je gevonden op de volgende websites:

 • Blirk.net
  De website van Blirk.net biedt een mooie collectie met honderden ‘standaard’ wallpapers (zoals ze in het Engels heten). De meeste achtergronden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten zodat ervoor bijna ieder beeldscherm wel een passende resolutie is.
 • DeviantArt
  Op de website van Deviantart vind je creaties van ontwerpers, het aanbod is daardoor heel gevarieerd en biedt voor iedereen wel iets leuks.
 • Smashing Magazine
  Het onder webdesigners welbekende Smashing Magazine heeft deze maand een serie bijzondere bureaubladachtergronden in kerstfeer, met en zonder kalender.
 • Specky Boy
  Ook Specky Boy heeft zitten zoeken naar mooie wallpapers voor de Kerst, en daaruit een heel mooie selectie samengesteld.
 • HybridLava
  Nog zo’n designsite die een mooie selectie met mooie kerstachtergronden heeft verzameld en die echt de moeite waard is.
 • CreativeCan
  Het lijkt wel alsof alle designsites er een sport van maken om bureaubladachtergronden voor de Kerst te verzamelen. Ook CreativeCan heeft voor ons zitten zoeken en heeft een mooie selectie samengesteld.
 • DesktopNexus
  Deze website biedt niet alleen een collectie van duizenden bureaubladachtergronden voor de Kerst, maar kan ook de resolutie van je beeldscherm detecteren en zo een passend formaat voor je selecteren.

Achtergrond bureaublad instellen

En als je uit het immense aanbod achtergronden je favoriete bureaublad hebt geselecteerd dan moet je nog zorgen dat het netjes op je computer komt. Dit kan op meerdere manieren, maar de makkelijkste is toch wel door, als je de passende afbeelding in beeld hebt, met je rechter muisknop op de afbeelding te klikken en dan ‘Als bureaubladachtergrond’ instellen  te kiezen. Veel plezier!

John’s Background Switcher

Mocht je niet kunnen kiezen uit de duizenden wallpapers, kun je er altijd nog meerdere selecteren en deze via het programmaatje ‘John’s Background Switcher’ afwisselen.

Ook interessant voor je:

 • De mooiste kerstmarktenDe mooiste kerstmarkten Zo vlak voor Kerstmis is het voor velen onder ons een goede gewoonte om één of meerdere kerstmarkten te bezoeken om vast een beetje in de kerstsfeer te komen. Bovendien kun je er vaak […]
 • De mooiste cadeaus om met Kerstmis te gevenDe mooiste cadeaus om met Kerstmis te geven Met Kerstmis zul je je dierbaren ongetwijfeld willen verwennen met een mooi cadeau.  En net als de voorgaande jaren is het ook deze Kerst not done om weer met het obligate luchtje, (zelf […]
 • De mooiste kerstmarkten van NederlandDe mooiste kerstmarkten van Nederland Ook rond Kerstmis 2015 zijn er weer de nodige kerstmarkten. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland. Want ook in eigen land zijn er een heleboel leuke kerstmarkten die een bezoekje […]
 • De beste Kerstman ter wereldDe beste Kerstman ter wereld Stefan Veroude uit Netsersel is voor de tweede keer gekroond tot de beste kerstman ter wereld. Hij won zondagavond de bekende "Santa Winter Games" in Gällivare, in het Zweedse deel van […]