De mooiste kerstmarkten van Nederland

Ook rond Kerstmis 2015 zijn er weer de nodige kerstmarkten. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland. Want ook in eigen land zijn er een heleboel leuke kerstmarkten die een bezoekje waard zijn.

Als jij ook alvast iets van de kerstsfeer wilt proeven op zo’n gezellige kerstmarkt, dan heb je ze voor het uitzoeken:

Christmas Village on Ice*

Het evenement Ice* Amsterdam vind al een tijdje plaats. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een winters sprookje, namelijk het sfeervolle Christmas Village on Ice*. Uiteraard vind het ook dit jaar plaats op het Museumplein. Je kunt er genieten van een overdosis Amsterdamse gezelligheid in de vorm van live entertainment, tientallen kraampjes met mooie kerstaccessoires en lekkere hapjes. Uiteraard allemaal onder het genot van een lekker drankje. Als je wilt schaatsen, ook dat kan. Mét muziek natuurlijk.

 • Waar: Museumplein, Amsterdam
 • Wanneer: 18 tot en met 27 december 2015

Kerstmarkt Haarlem

In Haarlem wordt al jaren achtereen één van de grootste kerstmarkten van Nederland georganiseerd. De volledige Haarlemse binnenstad is dan in kerstsfeer gehuld. De kerstmarkt wordt gevormd door de honderden kerstkramen die in de stad zijn opgesteld. Voor de ultieme kerstsfeer wordt gezorgd door meerdere koren die de bezoekers trakteren op prachtige kerstliederen. Dat is niet de enige muziek, er zijn ook diverse concerten en een Dickensorkest dat door de stad loopt.

 • Waar: Binnenstad Haarlem
 • Wanneer: 12 en 13 december 2015

Royal Christmas Fair

Vorig jaar vond de eerste De Royal Christmas Fair plaats in onze hofstad. Met groot succes. Daarom is er ook in 2015 in Den Haag weer één van de gezelligste kerstmarkten van Nederland. In deze mooie stad achter de duinen vind je een hele grote kerstmarkt die je echt niet mag missen. Het gebeuren speelt zich af rond de Hofvijver. Daar kun je je niet alleen tegoed doen aan overheerlijke chocolademelk en glühwein, bij de vele kraampjes, die gezellig langs de Hofvijver staan opgesteld kun je ook lekker happen en shoppen. Als er ijs ligt kun je ook lekker schaatsen op de Hofvijver.

 • Waar: Hofvijver, Den Haag
 • Wanneer: 17 tot en met 23 december 2015

Kerst op Landgoed Keukenhof

Dit jaar wordt de kerstfair Kerst op Landgoed Keukenhof in Lisse niet tijdens één maar gedurende twee weekenden gehouden. Al 9 jaar kun je tijdens Kerst op Landgoed Keukenhof genieten van een gezellige en ongedwongen sfeer, open podia, kerstmarktjes en nog veel meer!

 • Waar: Landgoed Keukenhof, Lisse
 • Wanneer: 4, 5, 6, 11, 12 en 13 december 2015

Kerststad Valkenburg

Eén van de bekendste kerstmarkten van ons land vind je in het pittoreske maar ook o zo toeristische Valkenburg. Het kitschgehalte is hier dan ook iets hoger. Dat geeft niet, want het maakt het daarmee alleen maar des te gezelliger en sfeervoller,waarbij heel Valkenburg isomgebouwd tot een kerststad. Ook de Fluweelengrot wordt omgetoverd tot kerstmarktparadijs waar je van alles kunt kopen bij de tientallen winkeltjes waar producten, drankjes en hapjes uit de regio worden verkocht.

 • Waar: Valkenburg
 • Wanneer: van 13 november tot en met 23 december 2015

Zweedse kerstmarkt

Dit jaar kun je in Groningen een heuse Zweedse kerstmarkt bezoeken. De organisatie heeft goed gekeken naar de kerstmarkt in het Zwwedse Husby waar ieder jaar zo’n 30.000 mensen op af komen. Net als in Husby waan je je hier in Scandinavische sferen en zijn alle producten op de Zweedse kerstmarkt met de hand gemaakt of afkomstig uit kleinschalige bedrijven.

 • Waar: Suikerfabriek, Groningen
 • Wanneer: 12 en 13 december 2015

Kerstmarkt Dordrecht

Ook in Dordrecht wordt een heel grote kerstmarkt georganiseerd. Hier kun je je vermaken bij de talloze kraampjes om zo van de ultieme kerstsfeer in deze Drechtstad te genieten. Je kunt bij de gezellige kraampjes shoppen, happen en drinken, dus reken maar dat je daar de dag wel doorkomt.

 • Waar: Dordrecht
 • Wanneer: 11 t/m 13 december 2015

Winter Wonder Weken

In Leiden kun je dit jaar onder meer een drijvende kerstmarkt bewonderen tijdens de Leidse Winter Wonder Weken plaats. De 70 gezellige kerstchaletjes staan borg voor een lekker kerstfeertje. Tijdens de Winter Wonder Weken kun je ook volop schaatsen, er is namelijk een ijsbaan van 600 m² aangelegd waarop je heerlijk kunt zwieren.

 • Waar: Binnenstad Leiden
 • Wanneer: 11 tot en met 20 december 2015

 

Ook interessant voor je:

 • De mooiste kerstmarktenDe mooiste kerstmarkten Zo vlak voor Kerstmis is het voor velen onder ons een goede gewoonte om één of meerdere kerstmarkten te bezoeken om vast een beetje in de kerstsfeer te komen. Bovendien kun je er vaak […]
 • De mooiste bureaublad achtergronden voor de KerstDe mooiste bureaublad achtergronden voor de Kerst Het blijft zo vlak voor Kerstmis een populaire manier om in de feeststemming te komen: een mooie afbeelding in kerstsfeer als bureaublad op je computer. Wij helpen je even op weg, niet […]
 • De mooiste cadeaus om met Kerstmis te gevenDe mooiste cadeaus om met Kerstmis te geven Met Kerstmis zul je je dierbaren ongetwijfeld willen verwennen met een mooi cadeau.  En net als de voorgaande jaren is het ook deze Kerst not done om weer met het obligate luchtje, (zelf […]
 • De beste Kerstman ter wereldDe beste Kerstman ter wereld Stefan Veroude uit Netsersel is voor de tweede keer gekroond tot de beste kerstman ter wereld. Hij won zondagavond de bekende "Santa Winter Games" in Gällivare, in het Zweedse deel van […]