De beste manier om met het hele gezin te genieten van Zeeland

Hof van Zeeland vakantieparkDeltawerken, dat is wat de meeste mensen te binnen schiet als ze aan Zeeland denken. Toch heeft Zeeland veel meer te bieden. In de zomer zijn er de zee en de prachtige stranden en dan de polders, dijken, verschillende dorpen en historische steden. Een perfecte bestemming voor een vakantie, wij vertellen daarom graag over de beste manier om van zo’n tripje naar Zeeland te genieten.

Weekendje weg

Zeeland heeft zoveel moois te bieden, ideaal voor een vakantie of een weekendje weg. Eén van de grotere en meest veelzijdige vakantieparken in deze provincie is Hof van Zeeland. Dit is een perfect vakantiepark voor het hele gezin, met een eigen buitenzwembad en viswater.

Deltapark Neeltje Jans

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Dan is dit wat je zoekt, in dit park is namelijk voor alle leeftijden iets te doen. Cultuur, techniek en natuur komen hier samen. Van exposities tot films en van shows met zeehonden tot een mosselexpositie. De kinderen zullen genieten in het waterpark met glijbanen of in de indrukwekkende orkaanmachine. Naast alle drukke activiteiten kun je ook tot rust komen tijdens de rondvaart over de Oosterschelde, dit is het grootste nationaal park van Nederland.

Badplaatsen aan zee

Cadzand-Bad en Domburg zijn ook wel bekend omdat zij als enige Nederlandse badplaatsen voldoen aan de Europese criteria voor Thalassotherapie. De zeelucht en het zoute water zijn gezond voor lichaam en geest. De stranden die rond de (schier)eilanden liggen zijn samen zestig kilometer lang en echt ideaal voor een strandvakantie natuurlijk. Naast de genoemde badplaatsen zijn ook Renesse en Zoutelande van oudsher populair bij de bezoekers. Het prachtige landschap van Zeeland houdt niet op bij het strand. Achter de mooie duinen en dijken liggen bosrijke gebieden met daarin fruitbomen, dijken begroeid met bloemen en velden vol koren.

Nationaal voetbalmuseum

Voor de sportliefhebbers is er in Roosendaal, vlak bij Zeeland, een voetbalmuseum. Een echte must om te bezoeken als je fan bent. Dit museum is voor elke leeftijd geschikt. Test je voetbalkennis hier of misschien nog wel veel leuker, test hier ook je eigen voetbalkwaliteiten.

Ook interessant voor je: