De 8 meest inspirerende billboards ter wereld

Billboards zijn geliefd in de reclamewereld, voornamelijk omdat de grootte van een billboard al snel zorgt voor de nodige exposure. Maar sommige billboards trekken écht de aandacht en zijn anders dan anders. We zetten een aantal prachtige voorbeelden van dit type buitenreclame op een rijtje.

1. Real-time weerbericht

Real-time weerbericht billboard
Bron: Sliptalk

Benieuwd wat voor weer het is? Kijk door het kader van dit billboard heen en je weet genoeg. Enkel een zoekfunctie met weersverwachting is nodig in dit design. Het weer zelf doet de rest.

2. Kapotte waterleiding

billboard kapotte waterleiding
Bron: Sliptalk

Bij dit billboard wordt de hele stellage benut. Vanaf de grond wordt er een optische illusie gecreëerd met een kapotte waterleiding. Erg creatief én opvallend.

3. Uitgepakt pakketje

billboard reclame pakketdienst
Bron: The Ultralinx

Dit voorbeeld is zo sterk omdat het een directe associatie geeft met de dienstverlening van DHL, namelijk het rondbrengen en bezorgen van pakketjes. Door het billboard zo te vormen dat het bord zelf een pakketje lijkt, geef je herkenbaarheid aan je publiek.

4. Kabels benutten

billboard creatief snor
Bron: The Ultralinx

De kracht van dit voorbeeld is de humor die de reclame-uiting heeft. Het is met name opvallend hoe de makers de bekabeling op straat onderdeel hebben gemaakt van hun boodschap in plaats van dat het hen in de weg zit. Een mooi voorbeeld van omgevingsbewustzijn in de reclamewereld.

5. Rapunzel

rapunzel billboard reclame
Bron: Behance

Een goede en leuke manier om de aandacht te vragen voor de Disneyfilm Rapunzel. Net als in de film reikt het lange haar van de prinses helemaal tot beneden. De reclame loopt van de bovenste verdieping tot aan de begane grond.

6. Gezondheid

billboard reclame gezondheid creatief slim
Bron: Pinterest

Een slimme manier om de aandacht te trekken van je publiek is om visueel iets neer te zetten waar mensen over na moeten denken. “Hoe hebben de makers dat voor elkaar gekregen?” Doordat de man op de foto de onderkant van de poster gebruikt als zakdoek, wordt er een 3D effect gecreëerd waarbij de zakdoek an sich extra opvalt. En laat dat nou net met de boodschap van de reclame te maken hebben.

7. Object op het dak

billboard reclame op dak
Bron: Pinterest

Ook een slim idee: een los object combineren met de billboardposter. In dit voorbeeld benutten de ontwerpers van de reclame bijvoorbeeld een object op het dak van het gebouw. Ideaal om de hond op de poster naartoe te laten springen!

8. Wegrestaurant

billboard reclame weg restaurant
Bron: Designrshub

Tot slot is er dit opvallende voorbeeld van billboardreclame waar geen enkele reiziger van deze route omheen kan. Juist omdat deze reclame zo opvalt, krijgt het restaurant waar de reclame voor gemaakt wordt extra aandacht.

Ook interessant voor je: