De mooiste meren in Europa

Een meer is een fantastische plek om in de buurt te hebben als je lekker van je vakantie wilt genieten. Een zwemtochtje, watersporten of gewoon met een glas in je hand aan de oever van zo’n meer je zonden overdenken: onbetaalbaar. Hieronder vind je een aantal van de mooiste meren van Europa.

Gardameer

Gardameer
© Ton NollesCC

Pastelkleurige huisjes, oleanders, citrusbomen en wijngaarden rond een gigantisch azuurblauw meer. Het Gardameer is sinds jaar en dag één van de meest populaire bestemmingen van Italië.

Een camping aan het Gardameer is nog meer gewild dan een hotel of een vakantiehuisje, want dit is echt een gebied waar je niet te veel daken boven je hoofd wilt hebben. Geniet van de sterrenhemel, de idyllische dorpjes, schattige haventjes en vele middeleeuwse kastelen en Romeinse ruïnes in de buurt.

Meer van Genève

Meer van Geneve
© Patrick NouhaillerCC

Het Meer van Genève ligt op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Het is één van de meest geliefde plekken op aarde: beroemdheden als Charlie Chaplin, David Bowie en Courbet kozen ervoor om hier te wonen.

Het meer heeft een oppervlakte van 584 vierkante kilometer en is op sommige plaatsen meer dan 300 meter diep. De vele middeleeuwse stadjes en kastelen langs de rand van het meer geven het een sprookjesachtige allure. Het jaarlijkse jazzfestival van Montreux aan de oever is een van de grootste en belangrijkste jazzfestivals ter wereld.

Comomeer

Comomeer
© Martin Alvarez EspinarCC

George Clooney heeft er een optrekje, net zoals velen die bij de Italiaanse jetset en aristocratie hoort. Het meer is met ruim 400 meter het diepste meer van Italië. In de bergen die het meer omringen kan in de winter worden geskied, in de herfst kun je verse truffels zoeken in de bossen en natuurlijk is het meer zelf uitermate geschikt voor watersporters en voor een ontspannen zwemtochtje. Voor wijnliefhebbers: de beste Italiaanse wijnen komen allen uit deze streek.

Het historische centrum van Bellano bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en pleinen. In de kleine haven staat een 14e eeuwse kerk en de kloof die hiernaast door de rivier Pioverna is uitgesleten, wordt in de avond sfeervol verlicht.

 

Ook interessant voor je:

  • De beste opties en accessoires voor auto’s in 2013De beste opties en accessoires voor auto’s in 2013 Ook dit modeljaar hebben de automobielfabrikanten voor ons besloten dat er een aantal zaken aan auto's, waarvan we soms niet eens wisten dat ze bestaan, toch echt pure noodzaak zijn. Wij […]
  • De beste tips voor een goede enquêteDe beste tips voor een goede enquête Er zijn verschillende vormen van marktonderzoek, binnen verschillende studies wordt er getracht om cases te beantwoorden aan de hand van een uitgevoerd onderzoek. Zo ook voor bijvoorbeeld […]
  • De best bezochte attractieparken van NederlandDe best bezochte attractieparken van Nederland Nederlanders zijn gek op sensatie en gaan daarom graag naar een attractiepark of pretpark. Gelukkig telt Nederland heel veel van dergelijke parken waar jong en oud een hele leuke dag of […]
  • De beste manieren om je auto te verkopenDe beste manieren om je auto te verkopen Wilt u uw auto verkopen? Het verkopen van een tweedehands auto is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende manieren, die helaas niet altijd even effectief zijn. Vaak leidt dit ook […]