De mooiste meren in Europa

Prachtig meerEen meer is een fantastische plek om in de buurt te hebben als je lekker van je vakantie wilt genieten. Een zwemtochtje, watersporten of gewoon met een glas in je hand aan de oever van zo’n meer je zonden overdenken: onbetaalbaar. Hieronder vind je een aantal van de mooiste meren van Europa.

Gardameer

Gardameer
© Ton NollesCC

Pastelkleurige huisjes, oleanders, citrusbomen en wijngaarden rond een gigantisch azuurblauw meer. Het Gardameer is sinds jaar en dag één van de meest populaire bestemmingen van Italië.

Een camping aan het Gardameer is nog meer gewild dan een hotel of een vakantiehuisje, want dit is echt een gebied waar je niet te veel daken boven je hoofd wilt hebben. Geniet van de sterrenhemel, de idyllische dorpjes, schattige haventjes en vele middeleeuwse kastelen en Romeinse ruïnes in de buurt.

Meer van Genève

Meer van Geneve
© Patrick NouhaillerCC

Het Meer van Genève ligt op de grens tussen Zwitserland in het noorden en Frankrijk in het zuiden. Het is één van de meest geliefde plekken op aarde: beroemdheden als Charlie Chaplin, David Bowie en Courbet kozen ervoor om hier te wonen.

Het meer heeft een oppervlakte van 584 vierkante kilometer en is op sommige plaatsen meer dan 300 meter diep. De vele middeleeuwse stadjes en kastelen langs de rand van het meer geven het een sprookjesachtige allure. Het jaarlijkse jazzfestival van Montreux aan de oever is een van de grootste en belangrijkste jazzfestivals ter wereld.

Comomeer

Comomeer
© Martin Alvarez EspinarCC

George Clooney heeft er een optrekje, net zoals velen die bij de Italiaanse jetset en aristocratie hoort. Het meer is met ruim 400 meter het diepste meer van Italië. In de bergen die het meer omringen kan in de winter worden geskied, in de herfst kun je verse truffels zoeken in de bossen en natuurlijk is het meer zelf uitermate geschikt voor watersporters en voor een ontspannen zwemtochtje. Voor wijnliefhebbers: de beste Italiaanse wijnen komen allen uit deze streek.

Het historische centrum van Bellano bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en pleinen. In de kleine haven staat een 14e eeuwse kerk en de kloof die hiernaast door de rivier Pioverna is uitgesleten, wordt in de avond sfeervol verlicht.

 

Ook interessant voor je:

  • De leukste steden van BelgiëDe leukste steden van België Nederlanders reizen graag naar België en dat is niet voor niets. Niet alleen is België lekker dichtbij, je kunt er ook genieten van culinaire hoogstandjes en ontdekt er prachtige gebouwen, […]
  • De beste hotels van Europa in 2013De beste hotels van Europa in 2013 Deze hotels behoren tot de allerbeste hotels van Europa. Je kunt er een verblijf in pure luxe en een service van het allerhoogste niveau verwachten zodat het je absoluut aan niets zal ontbreken.
  • De beste bestemmingen langs de Egeïsche en Zwarte ZeeDe beste bestemmingen langs de Egeïsche en Zwarte Zee De eilanden in de Egeïsche Zee en de plaatsen aan de Bulgaarse Rivièra kennen geen winterweer. Ze zijn dus ook buiten het zomerseizoen een ideale vakantiebestemming.
  • De beste manier om met het hele gezin te genieten van ZeelandDe beste manier om met het hele gezin te genieten van Zeeland Deltawerken, dat is wat de meeste mensen te binnen schiet als ze aan Zeeland denken. Toch heeft Zeeland veel meer te bieden. In de zomer zijn er de zee en de prachtige stranden en dan de […]