Vakantie in Nederland: de mooiste bestemmingen

Nederland is écht mooier dan je denkt! En er zijn in Nederland genoeg mooie plekjes om je een dag, weekend of (korte) vakantie uitstekend te vermaken. Een overzicht van leuke, niet alledaagse bestemmingen ‘voor elck wat wils’.

De Gelderse Achterhoek

Een gebied dat niet de aandacht krijg die het verdient. Het coulissenlandschap van de Achterhoek, met aan de westzijde de mooie Hanzesteden Doesburg en Zutphen, biedt alle mogelijkheden om te snuiven aan cultuur en natuur, zowel met de auto als op de fiets of te voet. Zowel jong als oud kunnen zich hier prima vermaken.

Het Nederlands-Duitse grensgebied

De oostgrens van Overijssel en Gelderland biedt een afwisselend landschap, van de moerassen bij Winterswijk en Haaksbergen tot het heuvelachtige Twente.  De bezoeker ervaart hier als het ware een overdosis natuur, en kan zich bovendien ook prima vermaken in de levendige steden. En natuurlijk is een uitstapje over de grens ook de moeite waard.

Gaasterland

In het zuidwesten van Friesland, tussen Lemmer, Balk en Stavoren, bevindt zich het Gaasterland. In tegenstelling tot de rest van Friesland is het Gaasterland niet vlak maar licht glooiend, ook zijn er de nodige bossen. Een ruim, rustig en puur gebied, ideaal om met de fiets of boot te verkennen.

West-Friesland

Om de één of andere reden denken velen dat Noord-Holland ophoudt voorbij Volendam. Niets is minder waar. West-Friesland, zoals het gebied tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik heet, biedt een stukje typisch Hollands landschap: uitgestrekte polders, bollenvelden, slootjes en dorpjes, aan de noordzijde begrensd door het IJsselmeer en aan de zuidzijde door het Markermeer. Door al dat water zijn er ook een drietal leuke havenstadjes, we noemen ze hierboven al. Een levendig gebied dat zich uitstekend leent om met de fiets of auto te verkennen.

Amsterdam

Natuurlijk mag onze hoofdstad niet ontbreken. Maar ga dan nu eens niet de standaard trekpleisters bezoeken, er zijn namelijk ook wijken en straten die niet zo bekend zijn maar wel degelijk een bezoekje waard zijn: Oud-Zuid met de fraaie architectuur,  de Dappermarkt in de Indische Buurt, de oevers van de Amstel, en huur tot slot een fiets voor een tochtje langs Zeeburg, Durgerdam en Ransdorp.

De grote rivieren

Een tochtje langs de grote rivieren (Waal, Rijn, Lek en Maas) staat garant voor afwisseling, wijdse uitzichten en een kennismaking met een typisch Nederlands landschap. En wie het geslinger over de dijken beu is kan ook een bezoekje brengen aan leuke stadjes zoals Heusden, Schoonhoven, Woudrichem,Zaltbommel of een tochtje langs de intieme Linge maken. Vergeet ook de Biesbosch en het levendige Dordrecht niet.

Ook interessant voor je:

  • De beste manier om met het hele gezin te genieten van ZeelandDe beste manier om met het hele gezin te genieten van Zeeland Deltawerken, dat is wat de meeste mensen te binnen schiet als ze aan Zeeland denken. Toch heeft Zeeland veel meer te bieden. In de zomer zijn er de zee en de prachtige stranden en dan de […]
  • De beste bestemmingen in GriekenlandDe beste bestemmingen in Griekenland Ieder jaar bezoeken ruim 16 miljoen toeristen een Grieks eiland of een plaats in het Griekse vasteland. Griekenland is een geliefd vakantieland, vanwege haar heerlijke klimaat, […]
  • De leukste originele vakantiebestemmingen dichtbijDe leukste originele vakantiebestemmingen dichtbij Ze bestaan écht, originele vakantiebestemmingen op één dag rijden van Nederland. En dan hebben we het niet over een “middle of nowhere” bestemming, maar een bestemming waar jong en oud een […]
  • De beste manier om Friesland te ontdekkenDe beste manier om Friesland te ontdekken Als je aan Friesland denkt, dan denk je ongetwijfeld aan watersport. Logisch, want Friesland is niet alleen ontzettend waterrijk, het watersporten is in Friesland ook heel erg populair. […]