De beste opties en accessoires voor auto’s in 2013

Ook dit modeljaar hebben de automobielfabrikanten voor ons besloten dat er een aantal zaken aan auto’s, waarvan we soms niet eens wisten dat ze bestaan, toch echt pure noodzaak zijn. Wij hebben een aantal van deze onontbeerlijke zaken op een rijtje gezet, waaruit wij weer een selectie hebben gemaakt.

 • Camera als dode hoek spiegel
  Honda LanewatchNu kleine camera’s betaalbaar zijn geworden, heeft Honda bedacht dat deze mooi in de buitenspiegels aan de passagierszijde van de Accord van modeljaar 2013 kunnen worden gemonteerd.
  Zo krijgt de nieuw gestyleerde Accord 2013 een high-tech oplossing voor een eenvoudig op te lossen probleem, waarbij de bestuurder in de centrale display kan zien of er zich iets in zijn dode hoek bevindt. Gewoon spiegelen blijft voorlopig wel noodzakelijk. Iets voor 2014?
 • Airbag middenvoor
  Midden airbagFamily crossovers worden vaak al geleverd met een compleet arsenaal aan airbags, maar er kunnen er natuurlijk altijd nog een paar bij.
  General Motors installeert in de 2013 Buick Enclave, Chevrolet Traverse en GMC Acadia een extra set airbags in het midden. Deze side-airbag vouwt zich uit langs de binnenzijde van de bestuurdersstoel en moet de bestuurder zo beschermen tegen de impact van een aanrijding aan de rechterzijde van de auto en moet hem ook zo veel mogelijk rechtop houden.
 • Beveiliging tegen aanrijdingen bij achteruit rijden
  Sonar en achteruitrijcamera’s zijn al een tijdje gemeengoed, maar zijn natuurlijk alleen passief en bieden als je achteruit een uitrit uitrijdt niet altijd voldoende zicht. Daarom monteren Cadillac en Infinity in diverse 2013 modellen een systeem dat de auto automatisch afremt om te voorkomen dat deze een auto, fietser of voetganger raakt.
 • Flexibeler opklapbare stoelen
  Veel SUV’s beschikken over 3 zitrijen. Daarbij is het gebruikelijk om de kleinste kinderen in een kinderstoeltje op de middelste zitrij te plaatsen. Maar daardoor kan de bank van deze zitrij vaak niet (voldoende) naar voren worden geklapt en kunnen de oudere kinderen de auto aan de zijde van het kinderstoeltje de auto alleen verlaten door over de leuning heen te klimmen. Nissan monteert in de Pathfinder van modeljaar 2013 daarom een systeem waarbij de stoel inclusief kinderstoel naar voren kan worden geschoven en gekanteld.
 • Signalering lage bandendruk
  Nissan had in 2011 stilletjes de Quest en Leaf al voorzien van een bandendrukalarm, dit jaar worden ook de Altima en Pathfinder van een dergelijk systeem voorzien.
  Eventueel kan het systeem ook dienen als hulpje bij het pompen van de banden, zodra de bandendruk weer op peil is geeft de claxon een seintje.
 • Voetbediening achterklep
  Het komt inderdaad best vaak voor, dat je je handen vol hebt en de achterklep alleen kunt openen door je boodschappen op de (natte, vieze) grond te zetten.
  In modeljaar 2013 worden een aantal uitvoeringen van de BMW 3-series stationwagen, Ford Escape and Ford C-Max Hybrid voorzien van een aanrakingsvrije bediening van de achterklep, terwijl de Mercedes SL550 eenzelfde gemak biedt voor het deksel van de kofferbak.
  Als je de afstandsbediening voor de centrale vergrendeling bij je hebt én je je voet eventjes onder de achterbumper houdt wordt er een sensor geactiveerd en gaat de achterklep automatisch open.

Ook interessant voor je:

 • De beste manieren om je auto te verkopenDe beste manieren om je auto te verkopen Wilt u uw auto verkopen? Het verkopen van een tweedehands auto is niet altijd even makkelijk. Er zijn verschillende manieren, die helaas niet altijd even effectief zijn. Vaak leidt dit ook […]
 • De creatiefste accessoires voor de iPhoneDe creatiefste accessoires voor de iPhone De introductie van de iPhone zette de wereld van de mobiele telefoons aardig op zijn kop. De industrie kreeg er verschillende markten bij, namelijk die van de Apps en van de vele […]
 • De leukste uitjes van NederlandDe leukste uitjes van Nederland Meer dan 60.000 leden van de ANWB hebben via de website 'Het Land van de ANWB' gestemd over de leukste uitjes van Nederland. Je zou verwachten dat er onder de winnaars vooral de grote […]
 • De mooiste kerstmarkten van NederlandDe mooiste kerstmarkten van Nederland Ook rond Kerstmis 2015 zijn er weer de nodige kerstmarkten. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland. Want ook in eigen land zijn er een heleboel leuke kerstmarkten die een bezoekje […]